Januari 02, 2018

Smoked Salmon Sandwish




Assalamualaikum!!

Selamat pagi di tahun yang baru dan semoga sihat hendaknya. Pagi ni SN lambat sarapan dan tak tahu makan apa. Bila cuaca semakin sejuk perut pun semakin kuat menyanyi tapi SN memang kena tahan untuk tidak terlalu mendadak makan. Proses diet masih di teruskan tapi kadang tu cheat juga hahha.. Tak apalah 4 fasa penting dah selesai dan boleh makan nasi cuma tak boleh ambil dalam kuantiti banyak. nanti mengelembung kembali nahas tu hihihi.

Cerita part makan ni memang tak pandai habis kan cuma kena ikut citarasa nak masak dan makan apa. Sandwish ni SN buat untuk lunch semalam sebab EN nak makan yang simple dan SN pun buat yang senang sekali. Lebihan smoked salmon masih ada so SN jadikan sandwish makan dengan danish rye bread. Sedap tau!




Kalau part western SN lebih suka masak dan ianya tak banyak bahan juga. Itu lagi memudahkan kerja dan sedap di makan. Sandwish pun sedap juga yang penting gandingan tu kena umpph. alau EN sandwish dengan cheese pun ok sebab dah kebiasaan cheese tu salah satu makan ruji mereka. So.. tiada resepi cuma nak berkongsi saja.. jangan marah ye..




KRAM

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...